Vrijetijdsbesteding

Wat hebben wij te bieden:

Wij bieden vrijetijdsbesteding aan mensen met zorg.
In overleg kan er afgesproken worden op welk moment u dat zou willen ontvangen. Het is al per uur mogelijk.
Ook word er op vaste dagen een programma aangeboden waar U aan kunt deelnemen
Op vrijdagochtend om de week hebben we van half tien tot twaalf uur een gezellige ochtend waar u met of zonder zorg kunt deelnemen aan gezellige activiteiten zoals: handwerken, sjoelen, knutselen, bakken, zingen, enz. Onze vrijwilligers helpen u graag. Het kost 5,00 euro voor een ochtend incl. koffie en lekkers.

Ook kunt U met uw zorg groep hier terecht voor een leuke dag uit.
Vraag naar de mogelijkheden

De vergoedingen kunnen worden betaald vanuit het P.G.B. of met eigen middelen.

Wat kunnen de deelnemers zoal doen bij ons:

 • Deelnemers kunnen helpen met het planten, verzorgen en oogsten van kruiden, thee en groentes in de moestuin.

 • Ook kunnen de deelnemers helpen met het verwerken van de zelf gekweekte producten tot het maken van o.a. soep, maaltijden, taarten en thee.
  Met elkaar gaan we deze producten tijdens de maaltijden gebruiken en we maken er mooie cadeaus van voor de verkoop aan klanten.
 • Deelnemers kunnen in het weekend helpen met het schenken  van koffie met lekkers aan passanten en de taken die daarbij horen.
 • Deelnemers kunnen helpen met het verzorgen van de dieren zoals de pony’s poetsen, eten geven, mesten, rijden op de pony of mee met de kar. Het rapen van de verse eieren die we kunnen gebruiken bij het bakken van taarten of eten bij de lunch. De hondjes uitlaten, de vogeltjes voeren, de poes aaien, de varkentjes voeren of mesten.
 • Deelnemers kunnen mee doen aan workshops zoals: make-up aanbrengen, hoofd, hand en voet massage, nagels lakken, disco avond, timmeren, bakken, koken en nog veel meer.
 • Deelnemers kunnen muziek maken, zingen, dansen, spelletjes doen of spelen, binnen of buiten, deelnemen aan beweging.

 • Er zijn muziek instrumenten, een grote trampoline, een aangepaste schommel, een rolstoelschommel,  er is een zandtafel waar ook een rolstoel aankan, voeten bad, handmassage, en allerlei spelletjes en beleving materiaal en nog veel meer.

 • Doordat er grote ruimtes zijn, zijn er mogelijkheden genoeg ook bij slecht weer.
 • Deelnemers kunnen knutselen zoals o.a. hout bewerken, handwerken, verven, leuke dingen maken.
 • Deelnemers kunnen heerlijk komen genieten en als ze niets willen doen alleen maar kijken en kletsen mag natuurlijk ook, als ze het maar naar hun zin hebben! Soms is rustig in een hoekje met de hond opschoot om te aaien al voldoende voor de één, waar de ander liever een puzzeltje maakt!
 • De locatie is tegenover het Bentwoud waar er heerlijk genoten kan worden van de natuur en gewandeld of gefietst kan worden of mee kunnen gaan met een mooie rit in de pony kar.

Wij willen graag in overleg met U een zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarvan de deelnemer met een voldaan gevoel naar huis kan en trots kan zijn op zichzelf wat hij of zij die dag gedaan heeft!